Meedoen?

Coöperatie Zonneklaar is een burgerinitiatief met als doel het opwekken van zonne-energie in Doetinchem, samen met de inwoners.

Het idee is eenvoudig: bewoners investeren gezamenlijk in zonnepaneelprojecten. Samen vormen ze de coöperatie en zijn ze eigenaar. De opgewekte energie is niet alleen schoon maar ook nog eens winstgevend. Deelnemers profiteren namelijk van een verlaagd tarief energiebelasting en delen in de opbrengst uit de verkoop van de zonnestroom.

Maar er zijn natuurlijk veel andere redenen om mee te doen. Bijvoorbeeld als je door wat voor reden dan ook  geen of niet voldoende zonnepanelen op eigen (of gehuurd) dak kunt toepassen. Zelfs wanneer je al zonnepanelen op je dak hebt kan het een overweging zijn om mee te doen. Bijvoorbeeld in een situatie dat je aanzienlijk meer elektriciteit gaat gebruiken vanwege het laden van een elektrische auto.

Deelnemen aan de coöperatie betekent investeren in een project. Dat kan door middel van de aanschaf van certificaten.

Het eerste project van Zonneklaar betreft het Zonnepark Europaweg. Het is een project in voorbereiding. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door het voorlopige aanmeldingsformulier in te vullen op deze website. Dit verplicht nog tot niets. Je wordt op de hoogte gehouden van de verdere uitwerking en van het moment waarop de definitieve inschrijving plaats zal vinden.

Klik hier om naar de voorinschrijving te gaan. Neem voordat je je inschrijft alle informatie goed door.